Adress: Perstorpsvägen 31

705 10 Örebro

Mejl: pernilla.moenvik@kogi.se

King of Crystal's och framtiden

Då jag inte vill att King of Crystal's fina blodslinjer skall behöva upphöra p.g.a min ålder, så har jag tagit in Pernilla Moenvik som delägare och samarbetspartner i min kennel, och som kommer överta King of Crystal's vid min bortgång, helt i min anda.

Pernilla har haft dobermann i 22 år och är Decibels matte. Decibel är min bortgångna "Vagos" syster och dessa syskon kunde träffas ofta och regelbundet eftersom vi bor bara 20 min. från varandra. De älskade varandra och var ofta tillsammans. Vi har under dessa mer än 11 år (Decibels ålder) riktigt lärt känna varandra och har samma värderingar och begrepp om vad som är viktigt för en uppfödare.

Som uppfödare vill vi finnas till hands med goda råd under hela hundens liv. Vi samlar gärna valpkullen för gemensamma träffar så att ägarna lär känna varandra. Vi introducera även till utställningar tillsammans redan från valpstadiet, och MH-test och liknande.

 

Vi tar helt avstånd från att kritisera och tala illa om Dobermann och Dobermannägare. Vi skall ha trevligt ihop och hjälpa varandra i vårt gemensamma intresse för Dobermann, som är underbara familjehundar och som vi kan göra så mycket trevligt och roligt med: utställning, lydnad, nosework, rallylydnad, spår, sök och att tävla för den som känner för det.

 Jag känner mig helt trygg och nöjd med att numera Pernilla blir en del av min kennel. Hon har varit mycket aktiv och närvarande vid Grace, Decibel och Trollas valpkullar, så jag vet att King of Crystal's kennel kommer i bästa händer, även i framtiden. Men jag kommer att vara engagerad och till hands så länge jag kan.

Vi älskar Dobermann!

Birgitta Carlström